CD-rom fra Fyllingsdalen

I 2001 organiserte Minnesmerkekomiteen et prosjekt som tok sikte på å bruke en del av de gamle bildene som var samlet i vår billed-samling til en CD-rom til bruk i undervisning og ellers utgi denne til allmenn opplysning. Denne CD-romen skulle også tjene som et slags prøveprosjekt for den lokalhistoriske boken om Fyllingsdalen. Hovedansvarlig for CD-romen var Kari Hoffman i nært samarbeid med Ragnhild Bolstad og Stein Ugelvik Larsen. Det praktiske arbeidet ble utført av Norgeslexi-prosjektet på Fjell og ”malen” for Cd-romen ligger der.

CD-romen er organisert slik at gårdene i Fyllingsdalen er den sentrale enhet. Når man klikker seg inn på disse vil man komme til en mengde bilder med tekst som forteller om liv, arbeid og fest i Fyllingsdalen i eldre tid. Man kan også klikke seg inn på ulike temaer og derfra igjen til disse temane på de ulike gårdene.

Den første utgaven av CD-romen var et prøveprosjekt, men vi vurderer å utvikle den videre. Dette er avhengig av arbeidet med boken FYLLINGSDALEN FØR I TIDEN.

CD-romen ligger nå også i full versjon her på våre sider: Fyllingsdalen i gamle dager

CD-romen om gamle Fyllingsdalen er også til salgs på biblioteket i Oasen og koster kr 100,-.

Tilbake til forsiden