Vår egen skulptur

Sydvesten 31/1976

Det har vært stille omkring Slipesteinmonumentet en tid, men det betyr ikke at saken har ligget i dvale. Nei, tvert imot, har ivrige sjeler vært igang med å utarbeide en planløsning som i disse dager blir forelagt Bydelsutvalget som i samarbeid med Fritidsseksjonen skal avgjøre hvor den skal plasseres.

Men, som alle vet, så gjør ikke arbeidet seg selv, og så heller ikke denne gangen. Ved hjelp av stor innsats fra Atlas Copco er de nødvendige forarbeidene blitt satt i sving. Arkitekt Halvdan Wiberg har utarbeidet tegninger over hvordan det endelige resultat bør bli, og det har han påtatt seg uten vederlag, På samme gratis betingelser har entreprenør O. L. Kythe påtatt seg støpe sokkelen, og montere skulpturen i sitt rette miljø. Firma Kythe er ikke helt ukjent med Fyllingsdalen, det var nemlig det som stod for råbygget til Oasen.

Auto 23 har sagt seg villig til å transportere slipesteinen og Atlas Copco har som tidligere nevnt tilbudt økonomisk støtte til en kobberplate hvor en foreløpig ikke avgjort inskripsjon skal stå.

Som initiativtager til prosjektet må vi i Sydvesten si seg svært fornøyd og takknemlig for all godvilje som hittil har møtt saken. Slik er det når lokale krefter samles for å skape vår egen skulptur.

 

< Tilbake til Slipesteinen